Verblijven

De honden hebben een binnenhok en een uitloop (buitenhok). Overdag kunnen ze in beide hokdelen lopen. De uitloop is overdekt, zodat buiten lopen ook bij slecht weer mogelijk is. 's Nachts wordt de uitloop gesloten. Dit in verband met afkoeling en de regels voor de hinderwetvergunning.

We proberen de honden zoveel mogelijk twee aan twee in een hok te zetten. Gezelschap geeft afleiding. We kijken hierbij wel of we een hond hebben, die qua leeftijd en karakter bij uw hond past. Vreemde reuen zetten we nooit samen. Dit kan op een gegeven moment problemen geven als de dieren zich thuis voelen en de rangorde willen bepalen. Als uw hond alleen in een hok zit, kan hij toch andere dieren zien.

De honden worden tweemaal per dag aan de lijn uitgelaten. We lopen dan een vaste route met ze door het bos. We doen dit vooral om de dieren een vaste dagindeling te bieden. Honden voelen zich het best bij regelmaat. En ze krijgen zo tweemaal per dag ieder apart aandacht. Ook al is uw hond gewend om los met u mee te lopen, laten wij ze aan de lijn uit. Ze zijn aan ons niet zo gehecht als aan u en we kunnen konijnen, fazanten en soms ook herten tegenkomen in het bos, waar de meeste losse honden graag even achteraan rennen.

13 08 indi 140609 en billy 291210.JPG

Boven: de uitlopen (buitengedeelte van de hokken)

Onder: van buiten- naar binnenhok.         Rechts: tijdens het uitlaten

IMG_20150902_195615a.jpg