Dagindeling

 

 

ochtend

De honden worden's morgens aan de lijn uitgelaten in het bos. Honden, die samen in een hok zitten, worden samen uitgelaten. We lopen dus met maximaal 2 honden tegelijk. Tijdens de wandeling krijgen de honden ieder apart aandacht. Er wordt ook gelet op ontlasting en urine, de conditie en het gedrag van het dier. Het hok wordt schoongemaakt en na het uitlaten komen de honden in hun schone hok. Ze kunnen dan zowel in het binnenhok als in de overdekte uitloop. Tijdens de werkzaamheden wordt er regelmatig geblaft.

 

middag

's Middags wordt er niet gewerkt in de kennel. Er is dan een rustperiode. Door de afgelegen ligging van het pension is het dan in de hele omgeving stil. De honden zijn dan ook rustig. Deze extra rustperiode is belangrijk, omdat de meeste honden - net als mensen - in een vreemde omgeving vaak wat lichter slapen dan normaal.

 

avond 

Tegen de avond  worden de honden weer uitgelaten. Ze krijgen ieder apart aandacht en we letten op eventuele bijzonderheden. Na het uitlaten krijgen ze eten. Indien nodig worden honden even apart gezet tijdens het eten. We houden bij of en hoeveel de dieren eten.

Tussen 18.00 en 19.00 uur gaan er honden weg en komen er nieuwe bij. Dan is het onrustig in de kennel, er wordt geblaft. Om deze reden is het pension dan ook alleen tijdens dit uur open. Tegen half 8 is het weer rustig. De uitlopen worden dicht gedaan , De honden kunnen tijdens de nacht alleen in het binnenhok. Later op de avond controleer ik nog even of alles in orde is en of de nieuwkomers weer rustig en op hun gemak zijn.