inentingen

Doordat uw dier in pension met andere dieren in contact komt, is er een risico van besmetting. Uit voorzorg zijn enkele inentingen dan ook wettelijk verplicht.

Katten moeten zijn ingeënt tegen kattenziekte en tegen niesziekte.

De inenting tegen kattenziekte mag niet ouder zijn dan 2 jaar, de inenting tegen niesziekte niet ouder dan 1 jaar. Alle inentingen dienen minimaal 8 dagen oud te zijn als uw kat in pension komt.

Helaas geeft de inenting tegen niesziekte geen 100 % bescherming tegen deze ziekte. Wij raden u aan met uw dierenarts te overleggen, wanneer u deze inenting het beste kunt laten geven. Het is wel zo, dat als uw kat toch niesziekte krijgt, het verloop van de ziekte minder ernstig is dan het zonder inenting zou kunnen zijn.

Uw huisdier heeft een betere weerstand als u zorgt dat het goed ontwormd is.

 

Ondanks deze voorzorgsmaatregelen kan uw kat hier, net als thuis, ziek worden. Geeft u eventuele bijzonderheden aan ons door als u uw kat brengt. Wij houden uw kat goed in de gaten en indien het nodig is, gaan wij naar de dierenarts. Voor zover mogelijk bezoeken we uw eigen dierenarts omdat die het dier en eventuele ziektegeschiedenis al langer kent. De kosten hiervoor rekenen we aan u door.

Wij zullen u of het door u opgegeven contactadres op de hoogte stellen als wij naar de dierenarts gaan.