Inentingen

Doordat uw hond in pension met andere dieren in contact komt, is er een risico van besmetting. Uit voorzorg zijn enkele inentingen dan ook wettelijk verplicht.

Honden moeten zijn ingeënt tegen hondenziekte, parvovirus en kennelhoest (= parainlfuenza).De inentingen mogen niet ouder zijn dan 1 jaar en dienen minimaal 8 dagen oud te zijn als uw hond in pension komt.

Helaas geeft de inenting tegen kennelhoest geen 100 % bescherming. Wij raden u aan om met uw dierenarts te overleggen, wanneer u deze inenting het beste kunt laten geven.Het is wel zo, dat als uw hond toch kennelhoest krijgt, het verloop van de ziekte minder ernstig is dan het zonder inenting zou kunnen zijn.

Uw huisdier heeft een betere weerstand als het goed ontwormd is. Een behandeling tegen vlooien en teken is aan te raden. We merken dat het aantal teken in het bos de laatste jaren steeds toeneemt.

Ondanks deze voorzorgsmaatregelen kan uw hond hier, net als thuis, ziek worden. Geeft u eventuele bijzonderheden aan ons door als u uw hond brengt. Wij houden uw hond goed in de gaten en indien het nodig is gaan wij naar de dierenarts. Voor zover mogelijk bezoeken we uw eigen dierenarts omdat die het dier en eventuele ziektegeschiedenis al langer kent. De kosten hiervoor rekenen we aan u door.

Wij zullen u of het door u opgegeven contactadres op de hoogte houden van een eventueel bezoek aan de dierenarts.