Dagindeling

De dagindeling voor de katten ziet er ongeveer als volgt uit:

 
 
13 08 nienke en pien met totti.JPG

ochtend

In de loop van de ochtend worden de buitenrennen en de kattenhokken schoongemaakt. Tijdens het werk kijken we al hoe het met de katten gaat en is er altijd tijd voor een knuffel en een aai. Dagelijks wordt eten en drinken ververst en worden de kattenbakken schoongemaakt. Als alles schoon is worden alle katten één voor één nagekeken. We letten op gezondheid, gewicht en gedrag. Oudere katten en katten, die slecht eten in een vreemde omgeving krijgen dagelijks apart extra zacht voer (vlees/vis). We nemen de tijd om katten, die erg op zichzelf zijn, aandacht te geven en op hun gemak te stellen.

 
16 05 sweep lekker lui.jpg

middag

's Middags genieten de katten van de rust, na alle geharrewar van kattenbakken schoonmaken, vegen e.d. Door de vaste dagindeling en door het vaste tijdstip van brengen en ophalen van dieren is het 's middags ook rustig in het pension. De dieren hebben dan de kans om een extra dutje te doen. Net als mensen slapen de meeste dieren lichter in een vreemde omgeving en hebben ze deze rust in de middag nodig. Katten, die zich terugtrekken op drukke momenten hebben nu nog eens de tijd om rond te lopen en rustig te eten.

 
PA260247.JPG

avond

's Avonds wordt eten en drinken bijgevuld en kijken we of alles in orde is. Tussen 18.00 en 19.00 uur worden er dieren gebracht en opgehaald. U zult merken dat dit een stressvol moment kan zijn voor de dieren. We proberen dit zoveel mogelijk te beperken door met maximaal 3 mensen de ren of de kattenkamer in te gaan.In de loop van de avond houden we in de gaten of de nieuwkomers hun plekje hebben gevonden en weer op hun gemak zijn.